Begynder

Deltagere på begynderkursus

Begynderkursus for nye biavlere 2023 - Er afholdt!

Næste års program vil blive tilgængeligt her på siden til januar. Der er mulighed for at blive skrevet op til kurset ved at skrive en mail til tilmelding@nordfynbiavl.dk

Nordfyns Biavlerforening udbød begynderkursus i biavl i foråret 2023. Kurset afholdtes tirsdagene den 21/3, 28/3, 4/4, 11/4 og 18/4. Alle aftener kl. 19 - 22.

I løbet af sommeren har der været tilbud om deltagelse i 2 – 3 aftenmøder med fokus på praktisk biavl, bl.a. slyngning af honning. Datoerne aftaltes med deltagerne.

Kurset blev afholdt på Søndersø Produktionshøjskole, Odensevej 55, Søndersø.

Undervisningen den 4/4 blev dog afholdt på foreningens materiellager, hvor vi gennemgik materiel, de forskellige stadetyper mv., og vi så en bigård. Denne gang startede vi kl. 17.30 og til det blev for mørkt, da det foregik uden for.

Instruktører på kurset var Claus P. Hansen og Ane Funch Nielsen.

Efter kurset blev de, der ønskede det, tilbudt at få en mentor. En mentor er en erfaren biavler, som kan give råd og vejledning igennem sæsonen.

På kurset var der også være hjælp til at anskaffe bifamilier, hvis man ønskede det. Deadline for ønske om bier og mentor var den 11/4.

Kurset er gratis, men det er et krav, at man inden kursusstart melder sig ind i Danmarks Biavlerforening/ Nordfyns Biavlerforening. Det koster i alt 800 kr. Bliv medlem af Danmarks Biavlerforening/Nordfyns Biavlerforening via dette link: http://www.bishoppen.dk/varedetaljer.asp?shopid=7077&funique=109&kat=-1&hkat=-1

Hvis ens samlever/ægtefælle eller barn også deltager i kurset, eller vedkommende allerede er medlem af Danmarks Biavlerforening/Nordfyns Biavlerforening, betaler man 375 kr. for at deltage i kurset. Beløbet inkluderer et års medlemskab af Nordfyns Biavlerforening.

Max deltagerantal er 20.

Tilmeldingfrist til kurset på mailadressen: tilmelding@nordfynbiavl.dk senest lørdag den 11. marts 2023. 

Yderligere oplysninger om kurset fås hos Claus P. Hansen på tlf. 61337989 eller Helle Sehested, tlf. 20153782.