Begynder

Deltagere på begynderkursus

Begynderkursus for nye biavlere 2022

Nordfyns Biavlerforening udbyder begynderkursus i biavl i foråret 2022. Kurset afholdes mandagene den 28/3, 4/4, 11/4, 25/4 og 2/5. Alle aftener kl. 19 - 22.

Første gang foregår på foreningens lager, hvor vi gennemgår materiel og de forskellige stade typer mv. og ser en bigård.

I løbet af sommeren vil der blive tilbud om deltagelse i 2 – 3 aftenmøder med fokus på praktisk biavl, bl.a. slyngning af honning. Datoerne aftales med deltagerne.

Bortset fra den første gang, der afholdes i Vigerslev, bliver kurset afholdt på Søndersø Produktionshøjskole, Odensevej 55, Søndersø. Hvis de nuværende corona-restriktioner forlænges, vil kurset, eller dele af kurset, blive afviklet som online-kursus.  

Instruktører på kurset er Claus P. Hansen og Ane Funch Nielsen.

Efter kurset vil de, der ønsker det, få tilbud om at få en mentor. Det er en erfaren biavl, som kan give råd og vejledning igennem sæsonen.

På kurset vil der også være hjælp til at anskaffe bifamilier, hvis man ønsker det.

Kurset er gratis, men det er et krav, at man inden kursusstart melder sig ind i Danmarks Biavlerforening/ Nordfyns Biavlerforening. Det koster i alt 785 kr. Bliv medlem af Danmarks Biavlerforening/Nordfyns Biavlerforening via dette link: http://www.bishoppen.dk/varedetaljer.asp?shopid=7077&funique=109&kat=-1&hkat=-1

Hvis ens samlever/ægtefælle eller barn også deltager i kurset, eller vedkommende allerede er medlem af Danmarks Biavlerforening/Nordfyns Biavlerforening, betaler man 375 kr. for at deltage i kurset. Beløbet inkluderer et års medlemskab af Nordfyns Biavlerforening.

Max deltagerantal er 20.

Tilmelding til kurset på mailadressen: tilmelding@nordfynbiavl.dk senest lørdag den 19. marts 2022.  

Yderligere oplysninger om kurset fås hos Claus P. Hansen på tlf. 61337989 eller Helle Sehested, tlf. 20153782.