3+ -arrangement

Planlæg din bi-sæson 2019 sammen med gode kollegaer.

Noget af det spændende ved biavl er at blive klogere på biernes samfund og at afprøve nye ideer og metoder. Her i den stille tid er det en god idé at planlægge og sætte mål for den kommende sæson. Det kan være at man vil afprøve:

  • Nye metoder til sværmehindring og afhjælpning, hvis stadet er sværmet
  • Forskellige metoder til dannelse af småfamilier
  • Dronningefremstilling i småskalaformat, eks. NC-kassette, buesnit, cloakes board
  • Nye metoder til bekæmpelse af varroa, eks. dronningeindespærring, varmebehandling
  • Eller noget helt andet

I bestyrelsen har vi talt om, at det kunne være en god idé, at medlemmerne fik mulighed for at få inspiration til denne proces ved at erfaringsudveksle med andre biavlere. 

Tanken er, at vi mødes en aften her i foråret og begynder med at brain-storme om, hvilke idéer/tanker vi har til emner, vi gerne vil arbejde med i den kommende sæson. Herefter deler vi os i hold alt efter interesseområde og planlægger mere detaljeret, hvordan vi vil gribe det an. Der vil ikke være decideret underviser til stede. Vi møder hver især op med den erfaring og viden, vi har.

Til efteråret mødes vi så igen for at dele de erfaringer, vi har gjort i løbet af sommeren indenfor de enkelte emner. Efter behov, kan man gruppevis mødes i løbet af sommeren for at hjælpe hinanden/erfaringsudveksle, men det sker i så fald på gruppens eget initiativ.

Foreningen sørger for lokale, kaffe/te/kage.

For at få udbytte af forløbet er det nødvendigt, at man har nogle års erfaring som biavler. Derfor kalder vi det et 3+-arrangement.

1. mødedag: 2. april kl. 19 – 21.30 på Tingstedet, Vesterled 8, 5471 Søndersø

2. mødedag: Aftales i forbindelse med første møde.

Tilmelding til arrangementet foretages til Christian Jørgensen på mail: kasserer@nordfynbiavl.dk eller på tlf. 30 42 17 51.